Tel: 0475/93 81 96

Gravenstraat 29

8870 Izegem

© 2018 by Koken Met Varoma

Bloemkool taboulé

Ingrediënten

450 gr bloemkoolroosjes

500 g  water

60 g  rode ui (gehalveerd)

1 onbehandelde citroen

270 gr tomaat in blokjes

300 gr komkommer in blokjes

1 takje peterselie (gehakt), 6 blaadjes munt (gehakt), 6 takjes bieslook (gehakt)

1tl koriander in poeder

2 el olijfolie

75 gr rozijnen

 zout en peper

Bereiding

Plaats de bloemkool in de mengbeker 6 sec / snel 5 en giet over in de varoma-tray, plaats deze in de varoma-schaal en zet opzij. 

Doe water in de mengbeker, zet de varoma in positie en kook

12 min / varoma / snel 1. Giet over in een kom en laat afkoelen. 

Plaats de ui in de mengbeker: 5 sec / snel 5. spatel alles naar beneden. 

Zest en pers de citroen en doe in de mengbeker. Voeg tomaten, peterselie, munt, bieslook, koriander, zout, peper en olijfolie toe en meng 7 sec / linksomdraaiend / snel 1. 

Doe alles in een kom met bloemkool, voeg rozijnen toe en meng alles zachtjes doorheen.